Yahoo Instellen

Yahoo is een van de meest betrouwbare email-providers en het is ook nog gratis. In een handomdraai hebt u een account aangemaakt en je kan gebruik maken van alle diensten van Yahoo. Om een account aan te maken ga je naar de pagina van Yahoo en maakt een gratis account aan en vult uw persoonlijke gegevens in zoals naam, geboortedatum, adres, en een alternatie e-mailadres en meteen ben je voorzien van een goed e-mailprogramma. Meestal is de geheime vraag ook een ultieme beveiliging.

Anno 2016 is iedereen hier wel afhankelijk van email berichten of het zakelijk is of privé. Vanaf een mobiele app kan je Yahoo mail op je mobiel apparaat installeren of dat een smartphone betreft of tablet. Yahoo mail heeft een opslag van 1 gigabyte dus genoeg ruimte voor mail en andere zaken. Wil je de exacte stappen weten hoe om Yahoo mail in te stellen op computer, smartphone of tablet, die vind je hier onder terug.

Yahoo mail instellen

Yahoo mail heeft talloze opties die een goed e-mailprogramma moet hebben. Je kan de Yahoo mobiele app downloaden voor op je iPhone of iPad, je kan brievenbussen sluiten en openen, jouw mail programma aanpassen met prachtige kleurenschema’s en gebruik maken van Yahoo agenda, kladblok en Instant messages.

Klik hier om om op yahoo in te loggen

Via de tabs kan je als gebruiker van Yahoo mail schakelen tussen e-mails, zoekopdrachten, agenda en contacten, een soort multitasking optie. Zo hoef je nooit lang te zoeken als je op zoek bent naar een document, foto of video. Yahoo kalender is een tool die handig is voor zakenmensen met een druk schema. Je kan meerdere agenda’s aanmaken voor afspraken, werk, school of eventuele evenementen.

Yahoo email-provider heeft de mogelijkheid gecreëerd om meerder foto’s en video’s in een mail te versturen . Via elke computer of mobiel apparaat kan je inloggen op jouw persoonlijke mail, je kan eerder Yahoo adressen aanmaken, mappen creëren, grote bestanden aanhechten en al je favoriete apps zoals bijvoorbeeld Flickr weergeven in Yahoo. Je hoeft dan alleen nog maar op de muis te klikken.

Algemene instellingen Yahoo

De inkomende server van Yahoo is imap.mail.yahoo.com/ De inkomende poort is 993 en inkomende beveiliging is ssl. De uitgaande server is smtp.mail.yahoo. com met de uitgaande poort 587, ook de ssl voor uitgaand gebruiken. Het beste kan je daarna aanvinken inloggen vereist.

Indien je jouw Yahoo account wilt configureren dan ga in het menu naar extra en kies email account. Klik daarna op verder gaan en selecteer pop3. Klik op verder gaan en noteer je volledig e-mailadres, met inkomende server POP3. Bij de uitgaande mailserver vul je in smtp.mail.yahoo.com.

Wanneer je daarmee klaar bent ga je naar het inlog veld en voet je gebruiker naam in en wachtwoord. Je kan dan ook nog je accountinstellingen testen bij instellingen, ga naar tabblad algemeen, uitgaande server en vink de optie aan SMTP verificatie vereist. Klik dan op next en klik op finish. Let op wanneer de berichten via pop3 zijn ontvangen, worden deze verwijderd van de server.

Hier de instellingen in een overzicht

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.mail.yahoo.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.mail.yahoo.com
Uitgaande poort 587
SSL (beveiliging) uitgaand ssl
Inloggen vereist ja

Yahoo instellen op mobiele apparaten om emails te ontvangen

Bij instellingen op je mobiele apparaat klik je op accounts of sync. Onder deze knop kan je accounts toevoegen en wijzigen en in geval van Yahoo mail klik je op account toevoegen. Dan typ je jouw volledige Yahoo e-mailadres in en wachtwoord en klikt op volgende. Vaak krijg je ook de opties hoe vaak je de email wilt controleren, een kwartier of een half uur of langer.

Je kan ook de keuze maken om bestanden automatisch te downloaden met bijlagen en met de mail app van Yahoo krijg je dan meteen een melding wanneer er een nieuwe mail binnenkomt. Als je alle voorkeuren hebt aangekruist is je mobiele Yahoo e-mailaccount gecreëerd. De Yahoo email app kan je downloaden via de Apple app store, Windows store of Google Play.

Yahoo instellen op iPhone en iPad om emails te ontvangen

Ga naar instellingen op je iPhone of iPad en klik op mail, contacten en agenda in het linkermenu. Kies de optie account toevoegen en kies dan voor Yahoo account. Meestal is Yahoo al een van de opties die standaard is opgenomen in de e-optielijst. Voeg je Yahoo e-mailadres toe en wachtwoord en klik op volgende. In de rechterbovenhoek kan je nu contacten synchroniseren, email contacten toevoegen maar ook agenda’s en notities synchroniseren. Via de Yahoo app die je in de Apple Store kan downloaden kan je nu vanaf je iPhone of iPad jouw Yahoo mail beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *