Yahoo Aanmaken

Een gratis e-mail account om met al je vrienden en familie te kunnen e-mailen is natuurlijk erg belangrijk. Wel is het handig om een e-mail account te hebben wat volledig gratis is en wat op meerdere platformen werkt. Yahoo is dan ook een perfect geschikt e-mail account als je deze wilt gebruiken op je computer, op je smartphone of misschien wel op je tablet.
In dit artikel geven wij je dan ook een eenvoudig stappenplan hoe je een yahoo mail account kunt aanmaken en toegang tot je mail kunt krijgen.

Stap 1: Zo maak je een yahoo mail account aan

Zoek op internet bij google naar; “yahoo account aanmaken”. Of klik hier voor de yahoo website. Vervolgens klik je op de eerste link die je ziet, van de website van yahoo.

Stap 2: Emailadres

Je moet nu een email adres invullen waarop je wilt dat vrienden en familie je kunnen e-mailen. Wanneer het e-mail adres naar jouw keuze niet meer beschikbaar is word je gevraagd om te kiezen voor een nieuw e-mail adres. Wanneer je je persoonlijke gegevens hebt ingevuld waaronder je naam, en je adres geeft yahoo zelf al een aantal mogelijkheden hoe je jouw email adres zou kunnen noemen. Echter kun je deze gewoon aanpassen. Het handigste is wel om te kiezen voor een email adres waarbij je hele naam zichtbaar is.

Stap 3: Wachtwoord

Het maken van je wachtwoord. Wanneer je door het hele registratie proces bent gelopen en je hebt je gebruikersnaam gekozen van je email adres is het tijd om te kiezen voor een wachtwoord. Het beste is het om een veilig wachtwoord te maken. Dit doe je door een goede combinatie te maken van diverse tekens, hoofdletters en eventueel nog cijfers. Verder is het belangrijk om niet een wachtwoord te kiezen wat voor de hand ligt. Denk hierbij aan een wachtwoord van je naam, of bijvoorbeeld een wachtwoord wat hetzelfde is als je gebruikersnaam.

Stap 4: Gegevens

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld word het tijd om je account te verifiëren zodat je hem echt kunt gebruiken. Ook dit duurt helemaal niet lang en is zo te doen. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele nummer in te vullen. Je zal dan een aantal minuten moeten wachten en dan krijg je een smsje op het telefoon nummer dat je hebt ingevuld. In dit smsje bevind zich een code die je vervolgens dient in te vullen op de website van yahoo. Yahoo mail is erg veilig en heeft een goede toegang. Het is dan ook een van de beste mail providers die er is. Ga naar de site en kies een goed wachtwoord.

Stap 5: Extra’s

Je account is nu volledig geverifieerd en je kunt hem dan ook helemaal prima gebruiken, kun je ook je instellingen nog eventueel aanpassen. Je kan via je Yahoo account nu mails sturen en mails ontvangen. Ook heb je nu de mogelijkheid om andere diensten te gebruiken waarvoor je de mogelijkheid nodig hebt van een yahoo account. Denk hierbij bijvoorbeeld aan websites zoals Flickr en Yahoo Messenger. Verder kun je hier direct inloggen op yahoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *