Yahoo

Waarom Yahoo mail? Yahoo is een prachtige e-maildienst die je kan gebruiken op vaste computers en mobiele apparaten. Om een Yahoo e-mailaccount aan te maken ga je naar de website van Yahoo en klikt op gratis email aanmaken. Deze optie vind je rechtsboven onder de Yahoo banner. Vul alle benodigde informatie in en check je alternatieve mailadres om alles te controleren . Ga dan terug naar Yahoo en log je in met de accountgegevens die je net hebt opgegeven.

Een e-mailadres maak je niet zo maar aan dat maak je aan voor jaren. Daarom moet je zorgvuldig overwegen welke gebruikersnaam je kiest. Yahoo zal je automatisch een andere optie geven als je gebruikersnaam al bestaat. Het wachtwoord moet zo sterk zijn maar ook eenvoudig en meestal creëer je dat door een combinatie te vinden van letters, cijfers en symbolen.

Mogelijkheden

Yahoo mail kan e-mails versturen naar meerdere ontvangers, je kan een BCC toevoegen aan de mail, thema’s wijzigen, e-mailbijlagen versturen en om een leesbevestiging vragen. E-mails als spam registreren, afzenders blokkeren en e-mails, ongewenste email configureren en zelfs een back-up maken van je contacten.

Meerdere Accounts

In Yahoo kan je meerdere e-mailaccounts beheren en de Yahoo mail kan toegevoegd worden aan Outlook. De sterke beveiliging van Norton die Yahoo aanbiedt bij jouw e-mailadres zorgt voor sterke pishing filters en een goed beveiliging. De Yahoo plus email versie heeft een nog betere interface, stuurt gratis sms-berichten, heeft een geïntegreerde kalender en instant messaging.

Geld verdienen met Yahoo mail

Je kan apps versturen, foto’s, video, bestanden en berichten met een Yahoo e-mailaccount. Het gels aspect is van belang voor online marketing e natuurlijk de bloggers. Yahoo heeft ook een online advertentie programma en zo kan je jouw merk, website, bedrijfsnaam of product koppelen met online advertenties.

Wachtwoordherstel

Indien je jouw wachtwoord bent vergeten dan is er bij de aanvraag van het Yahoo account een alternatief e-mailadres opgegeven, dat alternatieve mailadres zal je helpen om je wachtwoord via Yahoo weer te herstellen.

Yahoo Spam

Spam berichten bevatten ongevraagde verzoeken om producten en diensten te kopen. E kan echter ook malware bij zitten, spyware en virussen die jouw computer of draag baar apparaat kunnen beschadigen. Indien jij de Yahoo Mail zakelijk gebruikt dan ben je voorzien van een SpamGuard, Yahoo’s spam blocker. Deze gaat automatisch in werking bij uw account maar je kan er altijd geblokkeerde afzender s aan toevoegen zodat je computer en netwerk beveiligd blijven.

Spam verwijderen

Indien je op het tandwielpictogram klikt in Yahoo mail kun je uit verschillende opties kiezen. Selecteer de mail opties, klik dan op algemeen en klik op spam- map legen . daar kan je kiezen of je de junk folder een keer per week wilt legen of dat je hem automatisch laat legen, naar jou believen. E-mailadressen kan je blokkeren onder geavanceerde opties bij mail opties. Voer daar het e-mailadres in van diegene die je wilt blokkeren en kies dan adres toevoegen.

Filter Spam Email

Indien je een email binnenkrijgt die er verdacht uitziet, ga je met de muis op de mail staan en klikt met de rechtermuisknop. Daar krijg je dan de optie filter e-mails zoals deze in het pop-up menu en dan opent zich een nieuwe filter. Je kan deze filter een naam geven en als alles is ingevuld kan je de filter creëren.
Gebruik je account!

Yahoo is een goed werkend en veilig e-maildienst maar ze stellen wel een tijdsduur vast van ongebruikte e-mailaccounts. Ze houden bij wanneer jij inlogt en actief bent en als je de tijdslimiet hebt overschreden dan blokkeren ze jouw e-maildienst. De actieve tijd moet zes maanden bedragen en voor elk jaar dat het account bestaat worden twee maanden toegevoegd aan deze periode.

Indien je Yahoo account is uitgeschakeld dan kan je het reactiveren door in te loggen en de aanwijzingen op het scherm te volgen. Zelfs als je accountactiviteit langer is geweest dan 90 dagen kan het nog te herstellen zijn. Helaas zullen dan de mappen, bestanden, contacten en opgeslagen e-mails allemaal beschadigd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *