Outlook Inloggen

Een Outlook account of toch maar een Hotmailaccount? Misschien vraag je je wel af hoe je je kan inloggen op Outlook via Microsoft Windows. Het is de laatste jaren eenvoudiger geworden. Outlook heeft alle diensten van Hotmail overgenomen, waardoor je zowel met een hotmailaccount als met een Outlookaccount kan inloggen bij Outlook.

Klik hier als je wilt weten hoe je een outlook account moet aanmaken

Een kort stappenplan wat je doet bij het inloggen bij Outlook

Wanneer je je wilt inloggen op Outlook, ga je als eerste op je computer online, naar de website van Outlook. Je kan Outlook.com gebruiken, maar ook via Hotmail.com kom je op de inlogpagina. Hierbij tik je je e-mailadres en het bijhorende wachtwoord in. Wanneer je nog geen e-mailadres zou hebben, dan dien je dit eerst aan te maken door te klikken onder aanmelden bij Maak er een. Je kan ook een code aanmaken voor eenmalig gebruik, dan duid je gewoon dit aan.

Na het invullen van je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord, druk je gewoon op de knop aanmelden. Wanneer je het vervelend zou vinden om steeds je gebruikersnaam of je e-mailadres en je wachtwoord in te vullen, kan je ook het hokje met aangemeld aanvinken. Zo vermijd je dit de volgende keer bij het inloggen.

Na deze stap ben je dus ingelogd! Op dit moment kan je e-mails ontvangen, lezen, zelf versturen… Kortom, je kan alles doen met je account.

Ik kan me niet inloggen?

Wanneer je je probeert in te loggen op Outlook, en dit lukt niet, dan kan dit aan verschillende zaken liggen. Eerst en vooral is het mogelijk dat je een typfout hebt gemaakt bij het ingeven van je e-mailadres en/ of wachtwoord. Bedenk ook goed of je onlangs geen nieuw wachtwoord hebt gemaakt?

Er kan natuurlijk ook een probleem zijn met je internetverbinding. Voor het openen van Outlook heb je nu eenmaal internet nodig. Check dus ook je internetverbinding!

Als je voor dit alles gecontroleerd hebt, maar je kan je nog niet inloggen, dan ben je mogelijks gehackt. Dit betekent dat iemand anders zich heeft aangemeld met jouw gegevens en waarschijnlijk jouw wachtwoord veranderd. Wanneer dit het geval is, neem dan zeker op met Outlook en probeer jouw wachtwoord te veranderen in een sterker wachtwoord.

Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord aan?

Wanneer je Outlook hebt gecontacteerd in verband met het hacken van je account, kan je een nieuw wachtwoord aanvragen. Dan ga je opnieuw naar het beginscherm, dus opniew naar Outlook.com of Hotmail.com. Dan klik je gewoon op de link waarbij staat wachtwoord vergeten. Op dit moment zal Outlook je een nieuw wachtwoord opsturen. Dit gebeurt dan naar een ander e-mailadres uiteraard. Dit ander e-mailadres is het andere adres dat je hebt opgegeven bij het aanmelden bij Outlook. Het is ook mogelijk dat je een sms ontvangt met het nieuwe wachtwoord, wat je dan onmiddellijk kan gebruiken bij het inloggen bij Outlook.

Inloggen Outlook via smartphone en tablet?

Tegenwoordig is het ook mogelijk om je in te loggen op Outlook via je smartphone en tablet. Dit is wel handig, want zo kan je je hier ook onderweg op in loggen. Hiervoor heb je opnieuw wel internet nodig, dus kijk zeker of je wifi hebt of je mobiel netwerk aanstaat. Dan ga je via de internetbrowser van je smartphone of tablet naar Outlook. Maar je kan ook werken via een app. De smartphones hebben een eigen e-mail app. Deze kan dan worden gekoppeld aan Outlook. Ook bij een tablet kan je je inloggen op Outlook. Dit komt doordat er bij tablets vaak standaard een e-mail app is waaraan je dan je Outlook account kan koppelen.

Er zijn dus verschillende manieren, afhankelijk van wat jij wilt.

Wachtwoord onthouden of toch maar niet?

Je kan er voor kiezen om je wachtwoord van je account te laten onthouden. Dit betekent dat de volgende keer wanneer je inlogt, deze niet meer dient in te typen. Voor sommigen is dit geen goed idee. Veel hangt af van je persoonlijke situatie. Wanneer je iemand bent die de pc deelt met vele anderen, dan kan je dit beter niet doen, anders loop je het risico dat anderen je e-mails ook kunnen lezen, terwijl dit toch iets persoonlijks is.

Maar wanneer je een laptop hebt voor jezelf en je bent bijvoorbeeld bang om je wachtwoord vaak te vergeten, dan kan dit wel een goed idee zijn voor jou. Opnieuw hangt er dus zeer vel af van je persoonlijke situatie.

Wat te doen met die vervelende ongewenste e-mails?

Wanneer je bent ingelogd op je Outlookaccount, dan zal je wel vaak zien dat je na verloop van tijd veel ongewenste e-mails krijgt. Je kan deze natuurlijk mail per mail aanvinken en daarna op verwijderen klikken, maar dit kost je veel tijd, want deze mails keren uiteindelijk toch altijd terug. Wat je ook kan doen, wat misschien verstandiger is wanneer je niet te veel tijd wilt verspillen, is deze mails opnieuw allemaal aanvinken, en dan bovenaan drukken op ongewenst. Hierdoor komen vanaf nu al deze mails van deze afzenders in een speciale map, een map met alle ongewenste mails. Hierdoor hoef je niet elke dag deze mails te lezen of zelfs te zien. Hierdoor kan ge makkelijker je mails lezen.

Overige knoppen wanneer je bent ingelogd op Outlook

Wanneer je je inlogt op Outlook, zijn er verschillende knoppen waar je op kan drukken. In het begin is dit nog allemaal zeer ingewikkeld, maar na een tijdje, na veel geoefend lukt dit bijna altijd vanzelf. De boodschap is dus voor iedereen om in het begin veel uit te zoeken door zelf verschillende keren te oefenen. Je zal zien dan dat dit na verloop van tijd vanzelf zal gaan.

Wat te doen bij verdere problemen met Hotmail of Outlook?

Het is altijd mogelijk dat er toch nog problemen opduiken zoals bijvoorbeeld een technische storing bij Hotmail of Outlook. Deze staan hierboven niet beschreven, maar het is dan zeker mogelijk om met medewerkers van Hotmail of Outlook contact op te nemen. Zij zullen je dan graag verder helpen met al je vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *