Outlook Aanmelden

Aanmelden bij Outlook.com is niet erg moeilijk, toch moet u wel even weten waar u moet kijken en wat precies de bedoeling is. Als je naar de begin pagina van Outlook.com gaat zult u al snel midden op uw scherm 2 hokjes vinden waar u uw e-mail adres en wachtwoord in kunt typen. Mocht u nou op dezelfde computer vaak gebruik gaan maken van deze e-mail account is het misschien makkelijk dat u uw e-mailadres en wachtwoord opslaat. De volgende keer als u online gaat en naar deze pagina navigeert word direct uw mail inbox geopend. Dit kunt u doen door het vinkje aan te klikken dat net onder het wachtwoord vakje staat. Dit kan u aardig wat tijd besparen. Wel is het zo dat het iets onveiliger is, als er meerdere mensen gebruik maken van uw computer is het absoluut niet aan te raden. Windows 8 heeft een outlook systeem geïntegreerd in het besturingssysteem. Zodra je ingelogd bent in je Windows omgeving kan je daar gebruik van maken door op het mail icoon te klikken.

Een goed wachtwoord

Een goed wachtwoord is in deze tijd erg belangrijk. Vroeger was het vaak zo dat een simpel wachtwoord van een paar letters voldoende was maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Vaak wordt er zelfs gevraagd aan de gebruiker bij het aanmaken van de account om een wachtwoord te kiezen van minimaal 8 letters en een cijfer. Vaak wordt er ook gevraagd naar een speciaal teken zoals bijvoorbeeld een uitroepteken of een slash. Een veilig wachtwoord bestaat uit minimaal 8 letters waarvan tenminste 1 hoofdletter is, een cijfer en een speciaal teken.

Outlook bekijken op je smartphone

Sinds de website van Outlook vernieuwd is, is ook de mobiele website van Outlook vernieuwd. De manier van inloggen is wel hetzelfde gebleven. Als je naar de webpagina van Outlook gaat op je smartphone wordt u automatisch doorverwezen naar de mobiele website van Outlook. Op het inlogscherm ziet u weer 2 vakjes, de bovenste voor je email adres en de onderste voor uw wachtwoord. Er is hier geen optie om automatisch ingelogd te blijven.
Voor Blackberry gebruikers is het mogelijk direct via het besturingssysteem van hun smartphone een Outlook account in te stellen. Die outlook account wordt toegevoegd aan uw berichtencentrum en vanaf dan krijgt u emails gewoon binnen in uw berichtencentrum net zoals sms-berichten of mms-berichten.
Voor Iphone en Android gebruikers is er een app beschikbaar. Voor Iphones is deze te downloaden in de Appstore en voor Android in de Playstore. Als u de app hebt opgestart drukt u op de knop aan de slag. Daarna kunt u uw e-mailadres en wachtwoord intypen. Hier blijft u automatisch ingelogd aangezien de telefoon al een beschermde omgeving is waar je een wachtwoord in moet voeren om de telefoon aan te zetten. Mocht u nou nog een e-mailadres hebben dat eindigt op live.com of hotmail.com dan kunt u ook gewoon inloggen op de Outlook app of op de website. Deze apps zijn helemaal gratis te gebruiken.

Beveiliging

Tegenwoordig is er een goede beveiliging nodig om data van gebruikers te beschermen. Vroeger was dit nog niet zo’n groot probleem maar tegenwoordig hebben veel mensen baat bij het hebben van andermans inloggegevens. Allereerst zult u een goed wachtwoord uit moeten kiezen, op het internet kunt u meerdere wachtwoord generators vinden die een uniek wachtwoord voor u aan kunnen maken maar uiteraard kunt u dit zelf ook doen. Er word aangeraden een minimum te hebben van 8 letters, 1 cijfer en een speciaal teken zoals een uitroepteken of een hekje. Hoe sterker de combinatie van deze tekens des te beter. Uiteraard heeft Microsoft een hoop beveiligingsmaatregelen getroffen waardoor de beveiliging van Outlook erg goed is. De beste maatregel die er is is het werken met een beveiligingsencryptie die HTTPS heet. HTTPS is eigenlijk een uitbreiding op het al bekende HTTP. Het werkt door de informatie te versleutelen, dus mocht er heel toevallig iemand mee luisteren dan zal hij niks met de informatie kunnen zonder de juiste versleuteling te gebruiken en de versleuteling is voor ieder individu weer anders dus eigenlijk onmogelijk om te kraken. Deze beveiliging is altijd van kracht en er hoeft geen actie te worden ondernomen om dit te gebruiken.

Outlook verwijderen

Het kan zijn dat u uw Outlook account wilt verwijderen, dit kan zijn door het gebruik van een andere e-mailprovider of misschien maakt u wel meer gebruik van uw werk e-mail, het kan verschillende redenen hebben. Wanneer u in bent gelogd in uw Outlook zie je rechtsboven in je scherm een klein wieltje. Als je op dit wieltje klikt dan krijg je een klein menu te zien waar je op options moet klikken. Nu zit u in een groter menu waar je de instelling van de Outlook inbox kunt veranderen, hier zit ook een optie tussen om uw Outlook op te zeggen. Zorg ervoor dat u de e-mails met belangrijke gegevens doorstuurt naar uw nieuwe adres en dat u uw contactenlijst kopieert. Mocht je toch bedenking hebben na het opzeggen dan heeft u een jaar de tijd om weer in te loggen en vanaf dat moment is uw account weer geactiveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *