Hotmail Instellen

Hoe hotmail op Outlook instellen? Met deze account kan je je mail lezen en schrijven. Een voordeel hierbij is dat het geen geheugen kost, omdat de mails op het internet staan. Een ander voordeel is dat het niets kost, het is gratis om zo’n adres aan te vragen. Ook is Hotmail overal ter wereld bruikbaar waar je een internet verbinding hebt. Er hangt ook een kleine nadeel aan vast, namelijk de bestandsgrootte. Bestanden die met e-mail worden verzonden mogen niet groter dan 25 Mb zijn. Hier vind je de nodige uitleg en stappen hoe Hotmail op Outlook in te stellen. Het maakt normaal gezien niet uit welke windows je hebt. Je kan Hotmail ook instellen op android, ipad, apple die ios hebben, maar de instructies hiervoor lees en volg je best via een andere site. Wij geven u in het stappenplan ook de benodigde instellingen omdat je zonder deze instellingen niet verder zou kunnen gaan.

Hotmail op Outlook installeren

Om Hotmail op Outlook te kunnen installeren moet je eerst Microsoft Outlook Hotmail Connector downloaden en installeren. U kunt dat handmatig intikken op google als u zich afvraagt wat het is. U kunt dit ook installeren op een mobiele telefoon als u de apps ‘Safari’ of ‘Google Chrome’ hebt staan. Één app van de vorige genoemde apps volstaat ook natuurlijk. Als je dat gedaan hebt of hebt ingesteld, kan je vanaf nu de volgende tips lezen en ga je ze stap voor stap uitvoeren. Je kan het op een laptop installeren alsook op een mobiele telefoon.

Eerst en vooral moet je Outlook opstarten. Als je dat gedaan hebt klik je op accountinstellingen en vervolgens op informatie. Dan heb je het tabblad E-mail waar je je e-mailberichten kan lezen en dan klik je op ‘nieuw’ en u ziet dat het automatisch een venster zal openen. Om door te kunnen gaan moet je eerst de serverinstellingen inschakelen en vervolgens klik je op volgende. Nu moet je mogelijk iets selecteren, selecteer internet e-mailadressen en klik op volgende. Het is beter om geen enkel tabblad te sluiten, want het kan zijn dat je dan alles nog een keer opnieuw zal moeten doen. Het is dus beter als je op de website zelf blijft.

Gebruikersgegevens

Nu zie je gebruikersgegevens staan, daaronder vul je de gegevens nauwkeurig in. Bij uw gebruikersnaam schrijf je zowel je voornaam als je familienaam. Bij uw e-mailadres schrijf je best u volledige e-mailadres en maak best gebruik van een geldige. Normaal gezien weet u dat zelf ook wel, zoals de meesten dat wel weten.

Imap, Pop3 en SMTP

Onder de servergegevens zie je een vak staan met daarin ‘type account’. Nu moet je eerst je imap selecteren en daarna vul je de gegevens in. Deze gegevens geven wij u op voorhand, omdat je zonder deze niet verder kan. Bij de inkomende e-mail schrijf je: ‘pop3.live.com’ met als inkomende poort: ‘993’. Bij de uitgaande e-mail schrijf je: ‘smtp.live.com’ met als uitgaande poort: ‘587’.

Vervolgens zie je aanmeldingsgegevens staan waar je bepaalde gegevens moet invullen. Bij uw e-mail schrijf je uw Hotmail email-adres en bij het wachtwoord schrijf je uw Hotmail email-wachtwoord. Daarna moet je je aanmelden met beveiliging en ook deze gegevens geven wij u op voorhand, omdat je anders niet verder kan. Bij aanmelden met beveiliging schrijf je: ‘ssl’.
Nu klik je op accountinstellingen testen, normaal gezien is er niets misgelopen en klik je op volgende en vervolgens op voltooien. Indien er wel iets is misgelopen of als u op een foute pagina terechtkomt die niet meer werkt, raden wij u aan om zelf eens alles te herbekijken, het nogmaals te doen of ons te contacteren zodat we je verder kunnen helpen.

Hotmail-account verwijderen

Wil je je Hotmail-account verwijderen? Dan leest u best eerst het volgende. Als je voor deze optie kiest, hou je best rekening met het feit dat alles verwijdert zal worden, dus ook je berichten en contacten. Zorg er voor dat al je belangrijke gegevens ergens anders opgeslagen staan. Je hebt ook de optie om eerst een back-up te maken vooraleer je alles definitief verwijdert. Als je deze e-mail adres niet meer wil gebruiken, kan je het dus ook verwijderen. Om dat te doen klik je eerst op het tabblad ‘bestand’. Nu klik je op accountinstellingen en daarna klik je daar nog eens op. Nu moet je een e-mailaccount selecteren dat je zou willen verwijderen en vervolgens klik je op verwijderen. U bevestigt ook met ja. U Hotmail-account kan nooit vanzelf verwijderd worden.

Instellingen Overzicht

POP / IMAP imap
Inkomende server pop3.live.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.live.com
Uitgaande poort 587
SSL (beveiliging) uitgaand ssl
Inloggen vereist ja

Hotmail instellen op Android

Een Hotmail account instellen op Android heb je zo geregeld wanneer je een beetje rondkijkt in de instellingen. Veel van deze instellingen heb je met 1 klik aangepast, zelfs wanneer je gevraagd wordt om IMAP-gegevens. Lees hier hoe je een Hotmail account op je Android in kunt stellen:

 1. Download de “Outlook” app voor Android. Dit kun je doen via de Google Playstore.
 2. Klik vervolgens op “Instellingen”. Je kunt dit doen door op het tandwiel in de rechterbovenhoek te drukken. Wanneer je de instellingen open hebt, druk je op “Account toevoegen”.
 3. Voer in het “Account toevoegen” scherm je volledige e-mailadres in en klik op “Doorgaan”. (Het kan zijn dat je in deze stap wordt gevraagd om een e-mailprovider in te voeren. In dat geval moet je een IMAP of POP-account instellen. Als dit je geval is, kun je onderaan deze alinea lezen hoe je een POP- of IMAP-server in kunt stellen.)
 4. In het scherm wat je nu ziet, moet je je wachtwoord invoeren. Druk op “Volgende” wanneer je dit gedaan hebt.
 5. Outlook zal je nu vragen om akkoord te gaan met een aantal toestemmingen. Zo vraagt Outlook onder andere toestemming om bij je agenda te komen, je contactpersonen in te zien etc. Druk op “Ja” om akkoord te gaan met deze toestemmingen. Je hebt nu succesvol Outlook op je Android toestel (mobiel of tablet) geïnstalleerd!

Soms detecteert Outlook je instellingen niet automatisch. In dat geval vraagt de app je, wanneer je stap 3 probeert te voltooien, om een e-mailprovider. In dit geval moet je Outlook handmatig instellen op je Android toestel. Dit doe je zo:

 1. Ga in de “Outlook” app naar “Instellingen”. In “Account toevoegen” navigeer je naar “E-mailaccount toevoegen”. Hier vul je je e-mailadres in door op “Account toevoegen” te drukken.
 2. Je krijgt nu een paar pictogrammen te zien. Selecteer het pictogram voor “IMAP” in deze lijst.
 3. Voer je wachtwoord in en klik op “Aanmelden”. Het kan zijn dat je gevraagd wordt om aanvullende serverinstellingen. Deze zijn beschikbaar bij je beheerder of e-mailprovider, vaak gewoon op hun website. Je hoeft trouwens niet over een Hotmailadres te beschikken om Outlook te gebruiken op je Android toestel; je kunt de app ook gebruiken als een mail app voor je “Gmail” account. Gebruik de app op ieder soort toestel, of je nu een HTC-telefoon of een Samsung tablet hebt.

Hotmail instellen op iPhone

Een account van Hotmail instellen op je iPhone is binnen een paar minuten gedaan. Door met de instellingen van Outlook te sleutelen, heb je binnen de kortste keren Hotmail op je eigen iPhone. Lees hier hoe je de instellingen van Outlook aan kunt passen zodat je je mailaccount in kunt stellen op je iOS iPad of iPhone:

 1. Download de “Outlook” app voor je iOS toestel in de Apple App Store. De app is gratis.
 2. Wanneer je de app geïnstalleerd is, kun je aan de slag. Navigeer in de Outlook app naar de instellingen. Dit icoontje ziet eruit als een tandwiel. Je kunt het pictogram in de rechterbovenhoek vinden.
 3. In de “Instellingen” klik je op “Account toevoegen”. Druk vervolgens op “E-mailaccount toevoegen”.
 4. Vul je e-mailadres in en klik op “Account toevoegen”. (Het is mogelijk dat hier een foutmelding weergegeven wordt. Je wordt je in dat geval gevraagd om gegevens van je e-mailprovider. Als dit jou overkomt, kun je beter even onderaan deze alinea lezen hoe je handmatig een Hotmail account op je iOS toestel instelt.)
 5. In deze stap wordt je gevraagd om je wachtwoord voor je e-mailaccount in te voeren. Nadat je op “Aanmelden” drukt, wordt je gebracht naar een ander scherm.
 6. In dit scherm vraagt Outlook of je akkoord gaat met een aantal toestemmingen die Outlook nodig heeft om te synchroniseren met je contacten, je agenda en meer. Druk hier op “Ja”. Je bent nu gereed om je “Outlook” app te gebruiken op je iPhone.

Het gebeurt weleens dat je “Outlook” app je gegevens niet automatisch detecteert. Dat gebeurt vrijwel altijd wanneer iemand stap 3 probeert te voltooien. Lees hier hoe je handmatig een Hotmail account in kunt stellen op een iOS toestel:

 1. In de app “Outlook” navigeer je naar het “Instellingen” scherm. Je vindt de “Instellingen” door op het tandwiel te drukken. Wanneer je de instellingen open hebt, druk je op “Account toevoegen”. Je drukt dan op “E-mailaccount toevoegen”.
 2. Vul in dit scherm nogmaals je e-mailadres in en druk dan op “Account toevoegen”.
 3. Uit de weergegeven pictogrammen selecteer je “IMAP”.
 4. Geef je wachtwoord op en druk op “Aanmelden”.
 5. Als het goed is ben je nu aangemeld, maar het kan zijn dat je wordt gevraagd om meer gegevens in te voeren. Deze gegevens kun je vinden op de website van je e-mailprovider of beheerder. Vaak zijn deze gegevens gemakkelijk te vinden.

Hotmail instellen op iPad

Een e-mailadres op je iPhone werkende krijgen kan soms best een gedoe zijn, maar met de app van Outlook kun je gemakkelijk een Hotmail account instellen. E-mail instellen op een iPad of een ander iOS toestel doe je door je mailaccount in te stellen via de instellingen van Outlook. De app van Outlook ondersteund iPhone, iPad en zelfs de laatste generaties iPod Touch. Lees hieronder hoe je “Outlook” kunt configureren zodat de app mails kan ontvangen op je iPad:

 1. Installeer de “Outlook” voor iOS app op je iPad. Je kunt deze app vinden in de Apple “App Store”. De app is ongeveer 160MB en je hoeft er niets voor te betalen.
 2. Open de app en druk op het tandwiel om de “Instellingen” te openen. Wanneer je hierop gedrukt hebt, druk je op “Account toevoegen”. Klik dan op “E-mailaccount toevoegen”.
 3. In dit scherm voer je je e-mailadres in. Geeft dit scherm je een foutmelding, dan kan het zijn dat je (helaas) Hotmail handmatig moet instellen voor je iPad. Hoe je dit kunt doen, lees je tevens in deze alinea.
 4. Nadat je je e-mailadres ingevoerd hebt, moet je in dit scherm je wachtwoord invoeren. Druk nu op “Aanmelden”.
 5. Je bent nog niet direct aangemeld. Je moet namelijk eerst akkoord gaan met de toestemmingen die de “Outlook” app nodig heeft om alle gegevens te synchroniseren. Druk op “Ja” en je kunt vrijwel direct van start met het verzenden en ontvangen van mails met je “Outlook” app.

Zoals al eerder vermeld, kan het soms voorkomen dat je bij stap 3 tegen een probleem aan stuit. Dit overkomt meer mensen, dus je bent echt niet alleen. Het probleem is gelukkig makkelijk op te lossen: je moet Hotmail handmatig instellen in je “Outlook” app. Dit doe je zo:

 1. Open de “Instellingen” in de “Outlook” app en druk op “Account toevoegen”. Klik nu op “E-mailaccount toevoegen”.
 2. Voer nogmaals je e-mailadres in, zoals je dit ook eerder geprobeerd hebt. Druk vervolgens op “Account toevoegen”.
 3. Je krijgt nu een aantal pictogrammen te zien. Klik op het pictogram geassocieerd met “IMAP”.
 4. Vul je wachtwoord in en druk op “Aanmelden”.
 5. Je bent nu aangemeld, tenzij de app meer informatie nodig heeft. In dat geval navigeer je naar de website van je beheerder of e-mailprovider om daar de correcte “IMAP” gegevens te vinden. Deze voer je dan in in de “Outlook” app.

Het is ook mogelijk om je e-mailaccount in te stellen via je iOS toestel zelf, zonder de “Outlook” app te gebruiken. Hier heb je nog steeds de “Outlook” app voor nodig, maar misschien vindt je het fijner om het in te stellen via de instellingen van je iPad. Hotmail instellen via je toestel en niet via je “Outlook” app doe je zo:

 1. Op het beginscherm (soms ook wel “Homescreen” genoemd) heb je een app genaamd “Instellingen”. Open deze app.
 2. Wanneer je de app open hebt, ga je naar “Mail”. Klik dan op “Contacten” en vervolgens op “Agenda”.
 3. Selecteer hier dat je een “Nieuw account” wil toevoegen.
 4. Uit de mailprovider opties druk je op “Outlook.com”.
 5. Hier vul je je Outlook.com e-mailadres in.
 6. Geef aan dat je wilt synchroniseren. De app zal nu je gegevens synchroniseren. De volgende keer dat je je “Mail” app opent, zul je je Outlook.com mail gegevens zien.
 7. Deze optie is optioneel, maar sommige mensen hebben liever “Exchange ActiveSync” in combinatie met “Outlook.com”. Dit is in te stellen via de bovenstaande stappen, maar waar je “Outlook” selecteert in stap 4, selecteer je nu “Exchange”. Voer hier als servernaam “m.hotmail.com” in. Het is ook mogelijk om een online video te bekijken met meer informatie over “Exchange”.

Hotmail instellen Windows 8

In Windows 8 is het mogelijk om e-mail van Hotmail te ontvangen. Dit kan je doen door een e-mailadres van Microsoft in te voeren in de Mail app van Windows. Dit e-mailadres kan een Windows Live Mail adres, een Outlook.com of Hotmail.com adres zijn. Met de mail app van Windows 8 kun je e-mail ontvangen op je Windows 8 PC, laptop of tablet. Volg het stappenplan hieronder om het instellen van je mailaccount succesvol uit te voeren:

 1. In het hoofdscherm klik je op de tegel “E-mail”. Voor een tablet met Windows 8 geldt hetzelfde.
 2. De app “E-mail” is nu open. Navigeer met de muis naar de rechterbovenhoek om het menu te openen, waar je vervolgens op “Instellingen” drukt.
 3. In “Instellingen” druk je op “Accounts”. Dit brengt je naar het accountoverzicht van Microsoft. Als het goed is staat je Microsoft account standaard in dit lijstje. Om een mailaccount toe te voegen aan dit lijstje, druk je op “Voeg een account toe”.
 4. Je krijgt nu een lijst te zien met een aantal accounts. Het kan zijn dat je “Outlook.com” te zien krijgt. Soms werkt deze optie, maar soms ook niet. Daarom gaan we er in dit stappenplan van uit dat we handmatig een mailaccount in moeten stellen. Druk daarom op “Ander account”.
 5. Selecteer in dit scherm de “IMAP” optie. Andere opties werken meestal niet.
 6. Voer je gegevens niet direct in, maar druk eerst op “Meer details weergeven”. Hier voer je de velden in. Deze velden zijn voor iedereen anders. Zo hebben sommige mensen een standaard Outlook account, terwijl andere gebruik maken van andere e-mailproviders, zoals KPN met “KPNmail” of Gmail gebruikers. Stel, je hebt KPNmail. Dan voer je in dit scherm het volgende in:
 • E-mailadres: Je standaard e-mailadres
 • Gebruikersnaam: Je gebruikersnaam inclusief “@kpnmail.nl”
 • Wachtwoord: Hier voer je het wachtwoord in dat gepaard gaat met je gebruikersnaam
 • Inkomende mailserver: imap.kpnmail.nl (SSL poort 993)
 • Uitgaande mailserver: smtp.kpnmail.nl (SSL poort 587)
 1. Let op: Vergeet niet om “Op de server… SSL vereist” en “Dezelfde gebruikersnaam… en ontvangen” aan te vinken.
 2. Druk op “Verbinding maken”. Als het goed is, kun je nu e-mails ontvangen en verzenden via de Windows 8 “Mail” app.

Mocht je nu een e-mailaccount willen instellen met een POP3 server in plaats van een “IMAP” server, dan kun je dit doen via de “Outlook” app die je kunt kopen wanneer je de “Office Suite” aanschaft. Mocht je niet beschikken over “Outlook” als onderdeel van de “Office Suite”, dan kun je er ook voor kiezen om “Windows Live Mail” te downloaden. Dit zit in het pakket “Windows Essentials”. Bij “Windows Live Mail” kun je je e-mailaccount invoeren en werkende krijgen. Het kan zijn dat je wederom de gegevens van je e-mailprovider moet invoeren.

Hotmail instellen Windows 10

Om Hotmail op je account van Windows 10 in te stellen, moet je eerst je Microsoft account toevoegen. Vervolgens kun je via de instellingen van Windows 10 een Windows Live Mail, Outlook.com of Hotmail.com account toevoegen. Om Hotmail in te stellen, lees je de volgende stappen. Zo kun je mail instellen op Windows 10:

 1. Klik op “Start” (het “Windows” icoontje linksonder van je scherm). Navigeer naar de “Mail” app. Wanneer je de app voor de eerste keer opent, krijg je een welkomstpagina te zien.
 2. Kies uit je opties “Account toevoegen”. Je kunt dit ook later doen, door op het tandwiel (“Instellingen”) te drukken in de “Mail” app. Via het tandwiel menu kun je naar “Accounts beheren” en dan “Account toevoegen” gaan.
 3. Wanneer je op “Account toevoegen” gedrukt hebt, krijg je een lijstje te zien. Selecteer in dit lijstje het type account dat je toe wilt toevoegen. In dit geval kun je direct een Outlook.com account toevoegen, maar dit werkt niet altijd. Je kunt proberen om je gegevens in te voeren. Als dat niet werkt, kun je de volgende stappen volgen.
 4. Het kan zijn dat je een foutmelding krijgt. De melding “Er is geen info voor dit account gevonden. Controleer of het e-mailadres juist is en probeer het opnieuw” betekent dat Windows 10 je Outlook.com helaas niet automatisch kon verbinden. Druk drie keer op “Opnieuw”. De knop veranderd dan in “Geavanceerd”. Klik op deze knop.
 5. Deze knop brengt je naar de volgende stap, waar je “Geavanceerde configuratie” kunt selecteren. In dit scherm moet je een aantal gegevens handmatig invoeren. Zo voer je hier je accountnaam in, je eigen naam, de server voor inkomende e-mail (informatie die vrij beschikbaar is op de website van je mailprovider of beheerder) gegevens, het accounttype (IMAP4 of POP3), je volledige e-mailadres, de gebruikersnaam verbonden aan je account, het wachtwoord voor je e-mailaccount, de gegevens voor de server voor uitgaande e-mail (ook deze SMTP gegevens kun je vinden op de website van je mailprovider of beheerder). Heb je al deze gegevens ingevoerd? Dan kun je door naar de volgende stap.
 6. Druk op “Aanmelden”. Klik nu op “Gereed”. Als alles goed is ingesteld, kun je nu e-mail ontvangen en verzenden in Windows 10.

Hotmail instellen iMac

Mail op je iMac ontvangen, zodat al je e-mails synchroniseren via de Apple iCloud? Het is mogelijk, en gelukkig is het vrij simpel om mail op je iMac in te stellen. Je kunt mail regelen in Apple “Mail” (Mail instellen in Apple producten is zo gepiept), maar je kunt het ook zo instellen dat je je mail ontvangt in Outlook 2016 voor Mac. Waar je ook voor kiest; je zult helaas een beetje moeten vogelen met de instellingen van Hotmail en het mailprogramma naar keuze. We hebben je in deze alinea stap voor stap uitgelegd hoe je zowel via “Apple Mail” en “Outlook 2016” je mailaccount in kunt stellen. Lees verder voor twee verschillende stappenplannen en een aantal tips. Hier is hoe je Hotmail in kunt stellen via de Apple “Mail” app:

 1. Open de “Mail” applicatie. Wanneer de applicatie open is, navigeer je naar “Mail” en vervolgens naar “Voorkeuren”.
 2. In het “Voorkeuren” venster klik je op “Accounts”. Klik nu op het plus-tekentje.
 3. Vink “Voeg andere mail-account toe…” aan.
 4. De volgende schermen vragen je nu om kritieke informatie, zoals je naam, de titel van de inkomende- en uitgaande mailserver en meer. Deze antwoorden zijn voor iedereen anders. In dit venster typ je je naam en e-mailadres in. Het wachtwoord moet ook ingevuld worden. Druk op “Maak aan”.
 5. Bij het “Type account” druk je op “IMAP”
 6. Bij “E-mailserver” vul je “imap-mail.outlook.com” in. Voer in dit scherm ook nogmaals je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 7. Het volgende scherm vraagt je om een aantal stukjes informatie nogmaals in te voeren, maar het vraagt je ook om iets in te vullen bij “Server uitgaande e-mail (SMTP)”. Vul hier “smtp-mail.outlook.com” in.
 8. Klik op “Maak aan”. Als het goed is kun je nu Hotmail e-mail ontvangen en verzenden vanaf je iMac.

Tip: Heb je geen Hotmail account of wil je meerdere accounts toevoegen in de mail applicatie? Apple heeft een handige pagina waarin je in kunt voeren wat je e-mailadres is en vervolgens geeft het je de juiste informatie die je in moet voeren in je “Mail” app. Deze pagina kun je hier vinden.

Vind je de “Mail” app die standaard met je iMac komt maar niets of wil je liever gewoon Outlook gebruiken zoals je dat gewend bent? Dat is natuurlijk ook geen probleem. Schaf de “Office Suite” van Microsoft aan om het programma “Outlook” te downloaden. Heb je al een kopie en staat Outlook al op je iMac? Lees dan hier hoe je je Hotmail account in kunt stellen voor “Microsoft Outlook” op je iMac:

 1. Open de applicatie “Microsoft Outlook”.
 2. Navigeer naar de “Instellingen”, waar je vervolgens op “Account toevoegen” drukt.
 3. Voer hier in wat voor accounttype je wilt toevoegen. Als je een werk- of studie account in wilt voeren, is dit vaak een “Exchange of Office 365” account. Persoonlijke e-mail (zoals Hotmail en andere accounts) kun je toevoegen door op “Andere e-mail” te klikken.
 4. Voer in dit scherm je e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in. Druk op “Account toevoegen”. Als het goed is staat je e-mailaccount nu in het lijstje van accounts en kun je je e-mail zoals gewoonlijk gebruiken. Als het niet werkt, moet je je e-mail handmatig instellen. Dit doe je zo:

Tip: Als je niet weet wat je precieze e-mailserver gegevens zijn, kun je dit vaak gemakkelijk en snel vinden op de website van je internetprovider, beheerder of e-mailbeheerder.

 1. Onderin het linkertaakvenster zie je een “Plus” symbool. Klik hierop en selecteer “Andere e-mail”.
 2. Voer je standaard gegevens in (e-mail, gebruikersnaam en wachtwoord). Ga naar het volgende scherm.
 3. Hier wordt je om servergegevens gevraagd. Voor Outlook gelden de volgende gegevens, voer deze in:
 • “Server voor inkomende e-mail”: imap-mail.outlook.com
 • “Poort voor de server voor inkomende e-mail”: 993
 • “Server voor uitgaande e-mail”: smtp-mail.outlook.com
 • “Poort voor de server voor uitgaande e-mail”: 587
 1. Vink “Automatisch configureren” aan en druk op “Account toevoegen”. Je kunt nu je Hotmail account gebruiken in de “Microsoft Outlook” applicatie voor iMac.

Hotmail back-up maken

Mails zijn waardevol. Het is daarom belangrijk om af en toe een backup te maken van Windows Live Mail en andere mailaccounts, zoals “Outlook”. Het maken van een backup is vaak zo gebeurd, zeker wanneer je gebruik maakt van “Outlook Express”, “Yahoo”, of een ander mail account waar je gemakkelijk een backup van het adresboek en e-mails kunt maken. Vandaag nog een backup maken en heb je je altijd al eens afgevraagd “Hoe maak ik een backup van mijn Hotmail account of webmail?” Een back-up van je e-mailaccount maak je zo (instructies voor een back-up vanuit “Outlook”:

 1. Open “Outlook” en klik op “Bestand”.
 2. Selecteer “Openen en exporteren”. Vervolgens klik je op “Importeren/exporteren”.
 3. In het “Wizard Importeren en exporteren” selecteer je uit de lijst met opties “Naar een bestand exporteren”. Klik op “Volgende”.
 4. Selecteer “Outlook-gegevensbestand (.pst)” en klik op “Volgende”.
 5. In dit scherm moet je selecteren waar je precies een back-up van wilt maken. Selecteer de naam van het e-mailaccount dat je wil exporteren. Je kan maar 1 account selecteren. Let op: vergeet niet om “sub mappen opnemen” aan te vinken! Als je dit vergeet, worden je “agenda”, “contactpersonen” en “Postvak IN” niet inbegrepen in de back-up. Klik op “Volgende”.
 6. Geef hier het back-up bestand (.pst bestand) een naam en druk op “Bladeren” om te selecteren waar je het bestand wil opslaan. Druk nu op “Voltooien”.

Het is nu mogelijk om je back-up te verplaatsen naar cloud-opslag (OneDrive, Dropbox, etc.), een externe harde schijf of een USB-stick. Het “.pst” bestand is vaak maar een paar MB groot, dus het kan gemakkelijk verplaatst worden. Een back-up maken van je mailaccount is slim in geval van een kapotte computer, maar het kan ook fijn zijn om een back-up te hebben wanneer je een nieuwe computer krijgt of tijdelijk een andere computer moet gebruiken.

Mocht je nu je back-up willen gebruiken op een nieuwe computer, kun je dit via dezelfde “wizard” regelen. Via “Bestand”, “Importeren/Exporteren” kun je selecteren dat je “Gegevens uit een ander programma of bestand importeren” wilt. Voor precieze instructies over het gebruiken van een back-up bestand volg je dit artikel.

Problemen?

Stel dat er mogelijke problemen optreden, vraag het maar aan ons. Indien nodig verzenden wij u een artikel of een overzicht en wordt u direct geholpen met u gestelde vragen. Wij ontvangen u bericht binnen de kortste tijd en u krijgt een goed en duidelijk antwoord terug. Zo gemakkelijk gaat het bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *