Hotmail Aanmaken

Hotmail aanmaken hoe doe je dat nu eigenlijk? In principe is het helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien zou verwachten, om een eigen Hotmail aan te maken. Het is zoals met heel veel andere dingen, je moet het even weten. Wanneer je eenmaal weet hoe en waar je moet beginnen, wijst het zich vanzelf bij deze gratis email provider.

Hieronder vind je een stappenplan. Volg je dit plan stap voor stap, dan heb je al heel snel jouw eigen Hotmail account aangemaakt, en ben je er helemaal klaar voor om e-mails te verzenden en ontvangen. Een adres kan worden aangemaakt via een pc, een laptop, een tablet en zelfs via een smartphone. Om een Hotmail adres aan te maken, is het natuurlijk belangrijk dat je dat doet via een goed werkende internetverbinding. Wanneer je de volgende stappen volgt, zul je al heel snel gebruik kunnen maken van jouw speciale Hotmail account.

Hotmail aanmaken in drie simpele stappen

Ten eerste ga je naar de website van Hotmail of Outlook
Op deze website is het voor alle mensen mogelijk om gratis een Hotmail account aan te maken. De naam Hotmail is nog niet zo heel erg lang geleden verandert in de naam Outlook, maar je kunt nog steeds een Hotmailadres aanmaken. Hierbij heb je de keuze uit deze mogelijke manieren waarop jouw adres kan eindigen:

  • hotmail.nl
  • hotmail.com
  • outlook.nl
  • live.nl

Stap 1 : Verwarring

Om een nieuw account aan te maken ga je simpelweg naar de optie: Geen account? Maak er een.

Tegenwoordig kom je veel verschillende namen tegen die allemaal precies hetzelfde bedoelen, nl: Windows Live Hotmail of Live Hotmail. Het gaat hier steeds om een Hotmail adres. De verwarring is ook wel te begrijpen doordat Hotmail is samengevoegd met Outlook. Hierdoor is het mogelijk geworden om de mails die naar jouw @outlook.com emailadres gestuurd worden, ook te bekijken vanuit jouw Hotmailadres en omgekeerd.

Stap 2 : Gegevens

We zijn nu bij stap 2 aangekomen. Nadat je op deze link hebt geklikt, kom je in een scherm waarin je gevraagd wordt om jouw persoonlijke gegevens zo veel mogelijk in te vullen.

Je moet hier nu bepalen welke gebruikersnaam je voor jouw nieuwe Hotmail account wilt gaan gebruiken. Vaak wordt daarbij gekozen voor een combinatie van een voornaam en achternaam, maar wanneer jij dat wilt kun je natuurlijk ook voor een compleet andere gebruikersnaam kiezen. Het kan zo zijn dat wanneer je probeert om met de door jou gekozen emailadres een nieuw account aan te maken, je de melding krijgt dat deze al door iemand anders in gebruik is. Voeg dan één of meerdere getallen of symbolen aan de door jouw gewenste gebruikersnaam toe, of maak gebruik van het alternatief dat door Hotmail voorgesteld wordt. Op die manier kun je er zelf voor zorgen dat je een gebruikersnaam aanmaakt die voor jou gemakkelijk te onthouden is.

Stap 3 : Inloggen

We zijn nu bij het laatste gedeelte aangekomen. Wanneer je de voorgaande stappen hebt gevolgd, ben je bijna zover dat je het door jou aangemaakte Hotmail account kunt gaan gebruiken. Je zult je misschien afvragen wat de reden is dat je zoveel persoonlijke gegevens in moet vullen. Dat heeft ermee te maken dat Hotmail er zeker van wil zijn dat jij en jij alleen kunt inloggen op jouw account. Dit is meteen ook de reden, dat er aan het eind van het formulier gevraagd wordt om een beveiligingscode in te vullen. Typ de code precies zo over als je hem ziet staan. Heb je moeite met het lezen ervan, klik dan gewoon op Andere tekens. Het is zelfs mogelijk om voor de optie audiobestand te kiezen, waarbij de beveiligingscode te horen is.
Vergeet ook zeker niet om het vakje in te vullen waarin gevraagd wordt naar jouw telefoonnummer. Mocht je ooit vergeten wat het wachtwoord ook alweer is dat je voor jouw Hotmail account hebt gekozen, dan kan Hotmail direct een sms aan jou sturen met daarin het nieuwe wachtwoord. Het is verstandig om dit door Hotmail gestuurde wachtwoord meteen te wijzigen in een wachtwoord dat gemakkelijk te onthouden is. Wanneer je dat graag wilt, kun je ervoor kiezen het vakje aan te vinken waarbij vermeld staat dat je speciale aanbiedingen van Microsoft zult ontvangen.
Je hebt nu alles gedaan wat nodig was om een nieuw Hotmail account aan te maken. Je hoeft alleen nog op de blauwe balk te klik waarop vermeld staat Account aanmaken. Nadat je akkoord bent gegaan, bent u de trotse bezitter van uw eigen emailadres.

Gefeliciteerd! Het is je gelukt! Je kunt vanaf nu e-mails ontvangen en versturen vanaf jouw eigen Hotmail account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *