Hotmail (Outlook) spamfilter

Hotmail.com (of zoals veel mensen de service nu kennen: Outlook) is een e-mailservice van Microsoft. Deze e-mailservice komt met een standaard spamfilter om ongewenste e-mails te filteren. Dit houdt je Windows Live Account of Outlook account veilig en “schoon”. Mocht er een mail in spam filter belanden die daar niet in hoort, kun je dit markeren. Meer lezen over het Hotmail spamfilter? Lees dan verder.

Hotmail spamfilter aanzetten

Hotmail.com, of “Outlook”, is een gratis e-mailservice van Microsoft. Je krijgt ook gratis bij je “postvak IN” een spamfilter. Dit filter vangt ongewenste e-mails op van een bedrijf of persoon dat onbetrouwbaar overkomt. Dit spamfilter kun je in de instellingen van “Outlook” aan- en uitzetten. Er zijn verschillende niveaus van het filter. Andere e-mailproviders, zoals Gmail, hebben een soortgelijk filter. Microsoft heeft het spamfilter voor Outlook zo geconfigureerd dat het automatisch kan gokken welke e-mails gewenst en ongewenst zijn, maar je kunt zelf instellen hoe streng dit filter is. Laten we beginnen met het belangrijkste. Zet het filter aan door de volgende stappen te volgen:

 1. Open de “Outlook” applicatie.
 2. Ga in “E-mail” naar “Start”. Klik hier in de groep “Verwijderen” op “Ongewenste e-mail”. Nu klik je op “Opties voor ongewenste e-mail”.
 3. Selecteer het beschermingsniveau door op “Opties” te klikken. Dit zijn je opties:
 • Laag: Weet je al dat je niet veel ongewenste e-mails ontvangt, of wil je gewoon dat het filter alleen de meest voor de hand liggende e-mails eruit vist? Selecteer dan niveau “Laag”.
 • Hoog: Selecteer deze optie als je vaak heel veel ongewenste berichten ontvangt.
 • Alleen veilige lijsten: Deze optie is de meest beperkende opties uit alle opties. Je kunt in “Outlook” namelijk zelf instellen wat jij “veilige afzenders” vindt. Wanneer je “Alleen veilige lijsten” selecteert, worden alle e-mails die niet van deze afzenders komen verplaatst naar de map voor ongewenste e-mail.

Het spamfilter van Outlook is zo ingesteld dat alle ongewenste e-mails automatisch verplaatst worden naar de map “Ongewenste e-mail”. Het is ook mogelijk om in plaats van de e-mails te verplaatsen naar deze map, ze direct permanent te laten verwijderen door het spamfilter. Dat doe je als volgt:

 1. Open “Outlook” en navigeer naar “E-mail”, waar je op “Start” klikt.
 2. Druk op “Verwijderen” en vervolgens op “Ongewenste e-mail”. Klik nu op “Opties voor ongewenste e-mail”.
 3. Druk op het tabblad “Opties” en schakel “Mogelijk ongewenste e-mail permanent verwijderen in plaats van te verplaatsen naar de map Ongewenste e-mail” in.

Hotmail spamfilter uitzetten

In Hotmail, Windows Live Mail en Outlook heb de optie om het spamfilter aan te zetten, maar deze kan je natuurlijk ook uitzetten. Voor sommige mensen is het ontvangen van mail namelijk alleen dat; het ontvangen van mail. Krijg je haast nooit veel ongewenste e-mail of lees je je spam weleens? Dan wil je niet dat je spam wordt verplaatst in de ongewenste mail folder, of je nu Outlook, Hotmail of Gmail gebruikt. Deze folder is vaak nuttig voor ongewenste e-mails in quarantaine zetten, maar het is niet voor iedereen altijd nodig. Daarom kun je hier lezen hoe je het spamfilter in Hotmail (Outlook) uit kunt zetten:

 1. Open de “Outlook” applicatie. Klik op “E-mail” en druk hier op “Start”.
 2. Onder “Verwijderen” druk je op “Ongewenste e-mail” en vervolgens op “Opties voor ongewenste e-mail”.
 3. Selecteer uit het lijstje met opties “Geen automatisch filter”. Dit filtert nog wel steeds de e-mails van geblokkeerde afzenders, maar meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *