Hotmail beveiliging

Beveiliging van je Hotmail (Microsoft Outlook) account is erg belangrijk, want je weet maar nooit wie je beveiligingsgegevens wil krijgen en niet bang is om te hacken. Als je je ooit eens hebt afgevraagd “Hoe kan ik mijn Hotmail account het beste beveiligen”, of “Waar moet ik op letten in mijn Hotmail.com account?” lees dan vooral verder: We leggen je in dit artikel goed uit hoe je je account kunt beveiligen, hoe je uit kunt kijken voor spam, hoe je een vreemde melding van een legitieme melding kunt uitmaken en meer.

Hotmail beveiliging aanzetten

Beveiliging van een account in Outlook is binnen een paar minuten aangezet. Je kunt met verificatie in twee stappen je account zeer goed beveiligen: zelfs als een hacker je wachtwoord heeft, kan hij of zij je account niet binnen komen, omdat je een beveiligingscode moet invoeren wanneer je inlogt vanuit een vreemde locatie of een vreemd toestel. Dit werkt als volgt: Om in te loggen wordt er gebruik gemaakt van je wachtwoord en een contactmethode, ook wel beveiligingsgegevens genoemd, waardoor het erg moeilijk wordt voor mensen om je Windows Live Account of Hotmail account te hacken. Je stelt het in door een e-mailadres, telefoonnummer of verificator-app op te geven. Wanneer je je dan aanmeldt op een nieuw of vreemde apparaten (of een nieuwe locatie), zal je gevraagd worden om een beveiligingscode in te voeren op de aanmeldingspagina. Deze code wordt direct verzonden en ontvang je via je e-mailadres, telefoonnummer of verificator-app. Zo schakel je beveiliging voor je Hotmail account in:

 1. Open “Microsoft Outlook” en log in met je Hotmail gegevens.
 2. Ga naar de pagina “beveiligingsinstellingen” en meld je aan met je daar aan met je Microsoft account.
 3. Klik op “Verificatie in twee stappen” en selecteer vervolgens “Verificatie in twee stappen instellen”.
 4. Volg nu de instructies en vul je gegevens in.

 

Tip: Sommige e-mailapps op telefoons of apparaten zoals de Xbox 360 werken niet met gewone beveiligingscodes. Wanneer je verificatie in twee stappen aan hebt gezet, maar je in apps of op een apparaat een foutmelding krijgt, dan heb je een app-wachtwoord nodig. Een app-wachtwoord instellen doe je zo:

 

 1. Ga naar “beveiligingsinstellingen” en meld je daar aan met je Microsoft account.
 2. Onder het kopje “App-wachtwoorden” klik je op “Maak een nieuw app-wachtwoord”. Dit nieuwe, unieke wachtwoord verschijnt vervolgens op je scherm.
 3. In het apparaat of in de app waar je de foutmelding gekregen hebt, voer je het nieuwe app-wachtwoord in (in plaats van het wachtwoord wat je normaal in zou voeren).

 

Hotmail beveiliging uitzetten

Je Hotmail account beveiligen is slim en belangrijk, maar deze extra Microsoft beveiliging kan zorgen voor kopzorgen: Elke keer voor een code gevraagd worden wanneer je wilt inloggen op een ander apparaat of vanuit een andere locatie kan irritant worden. Verificatie in twee stappen is gelukkig ook iets wat gemakkelijk kan worden uitgezet, zodat je niet meer wordt lastiggevallen met een melding in “Outlook”. Hotmail beveiliging uitzetten doe je zo:

 1. In de “beveiligingsinstellingen” meld je je aan met je Microsoft account.
 2. Je volgt dezelfde stappen als hierboven, maar in plaats van “Verificatie in twee stappen instellen”, selecteer je nu “Verificatie in twee stappen uitschakelen”.
 3. Volg de instructies om Hotmail beveiliging uit te zetten.

Hotmail beveiligingscode

Om een account van Microsoft te gebruiken, zul je een wachtwoord in moeten voeren wil je inloggen op dat account. “Als ik een verkeerd wachtwoord invoer, en nu krijg ik een melding. Hoe los ik dit op?” Vragen als deze worden vaak gesteld. Als je “verificatie in twee stappen” inschakelt via de Microsoft beveiligingsinstellingen, kun je het zo instellen dat gebruik van een vreemd apparaat of vanuit een vreemde locatie een alarm stuurt naar Microsoft, waardoor zij een code versturen naar je telefoon, een Hotmail e-mailadres of een ander e-mailadres. Zo schakel je de beveiliging van Microsoft in, zodat je account altijd veilig is:

 1. Navigeer naar de “beveiligingsinstellingen”. Meld je in dit venster aan met je Microsoft account.
 2. Druk op “Verificatie in twee stappen” en dan op “Verificatie in twee stappen instellen”.
 3. In dit scherm vul je een aantal gegevens in. De instructies vertellen je de rest.

Andere manieren om je Hotmail account veilig te houden

Naast Microsoft “Verificatie in twee stappen”, kun je zelf ook maatregelen nemen om je account veilig te houden. Zo heeft Outlook.com een aantal handige snufjes die je hier flink bij kunnen helpen. Lees hieronder wat je zelf kunt doen om je account veilig te houden:

 • Let op de zogeheten “veiligheidsbalken”. Wanneer een e-mail verzonden is door een afzender die Hotmail vertrouwd, krijg je een groene “veiligheidsbalk” te zien met de melding “Dit bericht is van een vertrouwde afzender”. Een gele “veiligheidsbalk” met de melding “Dit bericht werd aangemerkt als ongewenste e-mail. We verwijderen het na 30 dagen” betekent dat Hotmail de e-mail ziet als spam en hem zodanig heeft gemarkeerd. Een rode “veiligheidsbalk” met de melding “Dit bericht is geïdentificeerd als een phishing-activiteit. Meer informatie over phishing” betekent dat Hotmail een zeer schadelijke e-mail heeft gevonden.
 • com heeft liever niet dat je je aanmeldt op een vreemde, potentieel onveilige computer of vanuit een onbekende locatie. Mocht je je nu op een openbare computer bevinden (zoals een bibliotheek) en vermoed je dat er weleens malware op kan zitten die wachtwoorden kan stelen, dan kun je via het aanmeldingsscherm op “Meld u aan met een code voor eenmalig gebruik” drukken. Voer dan het e-mailadres en telefoonnummer in welke gekoppeld zijn aan je Microsoft account. Microsoft zal je nu een sms sturen met daarin een code, die je in kunt voeren in “Code voor eenmalig gebruik”. Vervolgens kun je je zoals gewoonlijk aanmelden.
 • Houdt een oogje op de adresbalk. Phishing-websites hebben vaak URL’s waar geen “login.live.com” in staat. Voer hier je wachtwoord niet in en herstart je browser. Als het probleem aanhoudt, scan de computer op virussen.
 • Geef je wachtwoord nooit weg via een mail, ook al ziet deze er nog zo officieel uit. Websites zullen je nooit om je wachtwoord vragen. Als dit wel gebeurd, is dit waarschijnlijk een phishing e-mail.

“Verificatie in twee stappen” is een prima manier om je Hotmail account te beveiligen, maar wist je dat je ook meer e-mailadressen en telefoonnummers kunt toevoegen in deze wizard? Dat is perfect voor wanneer je een code wil ontvangen, maar je telefoonnummer verlopen is, of je ineens je wachtwoord voor je alternatieve e-mailadres niet meer weet. Voer dit dan ook zeker in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *