Gmail Instellen

Je Gmail instellen is helemaal niet zo moeilijk. Je begint met online een Google account te creëren waar je tijdens de aanmelding kan kiezen voor je account naam van een gmailaccount. Bij de aanmeldingspagina moet je jouw persoonlijke gegevens invullen en dan kiezen voor een nieuwe Gmail adres. Dan is het alleen nog maar een kwestie van een sterk wachtwoord en met je gebruikersnaam kan je dan meteen inloggen.

Email !

De algemene inkomende een uitgaande online email van Gmail kan je via de mailinstellingen beheren. Zo kan je mails in categorieën onderverdelen, als belangrijk of minder belangrijk filteren. Als tip geef ik je mee dat je de inbox kunt verdelen in tabbladen zowel primair als sociaal. Hier kan je in jouw eigen mail de belangrijkste e-mails voorop plaatsen en ontbrekende berichten die je misschien verloren bent weer terughalen.

Toegang tot e-mailinstellingen

De instellingen van Gmail kan je goed aanpassen, je kan je eigen handtekening plaatsen, je labels wijzigen en het thema veranderen. Om toegang te krijgen klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina. Bij instellingen zie je allerlei categorieën zoals labels, inbox, filters, chats, thema’s en andere opties.

Contacten toevoegen en bewerken

Contacten toevoegen gaat heel gemakkelijk in Gmail, je kan zo jouw adresboek optimaal up-to-date houden en je kan verjaardagen of telefoonnummers er aan toevoegen. Bij het pijltje onder Gmail selecteer je contacten en als je iemand wil toevoegen kies dan voor nieuw contact. Indien je een van je contacten wilt bewerken selecteer je contacten en dan de persoon waarvan je de gegevens wilt veranderen. Ook kunnen contacten uit andere e-mailaccounts geïmporteerd worden, zoals e-mailadressen van Yahoo, Hotmail of andere accounts. Ga naar het tandwielpictogram, selecteer instellingen, ga naar accounts en voeg een POP3 e-mailaccount eigenaar toe. Volg de instructies het gaat allemaal eenvoudig.

BCC

BCC heet ook wel blind carbon copy functie, deze behoort gratis tot de e-mailservice van Gmail. Meerdere ontvangers van een email zijn mogelijk door de CC en BCC velden. Standaard zie je er maar een maar je kan zo een BCC toevoegen. Bij de CC mogelijkheid stelt de verzender van de email de ander op de hoogte van het bericht, bij de BCC kunnen andere ontvangers heimelijk op de hoogte worden gesteld van communicatie.

Waarom komt mijn email in de junk folder?

Bijna iedere e-mailgebruiker heeft een spamfilter maar die spamfilter kan aangepast worden. Outlook en Yahoo houden lijsten bij van goedgekeurde afzenders. Vaak zie je bij grotere e-maillijsten dat de spam klachten toenemen, stuur daarom de informatie die je wilt sturen in kleinere segmenten. Maak aan de ontvanger duidelijk dat je nu een Gmail adres hebt en zorg ervoor dat de gebruiker jou aan haar contactlijsten toevoegt.
Slechte HTML codes zijn ook de oorzaak van e-mails die in de spambox belanden net zoals te grote afbeeldingsformaten en spam-achtige teksten. Gebruik niet teveel hoofdletters, gekleurde lettertypen, uitroeptekens en blijf weg van woorden die argwaan opwekken zoals drugs en porno.

Hoe voorkom je spam?

Spam heeft te maken met identiteitsdiefstal, virusinfecties en andere negatieve gevolgen en je inbox zal je dankbaar zijn als alle spam meteen verdwijnt. Je kan e-mails van afzenders blokkeren en die belanden dan meteen in de spamfolder. Open de email, klik in de rechterbovenhoek op de pijl en klik op blokkeer afzender.
Vermijd om je persoonlijke of zakelijke e-mailadres te geven aan vreemden, ben voorzichtig met verborgen links en beantwoord alleen maar herkenbare mails. Indien je toch een spammail binnenkrijgt kan je dit melden aan Gmail zodat die in de toekomst deze spam kan herkennen en direct toevoegt aan de spambox en daardoor niet meer in jouw inbox terecht kan komen.

Een eigen domeinnaam creëren

Bij Gmail kan je een aangepaste domeinnaam creëren heel erg handig als je deze mail professioneel gebruikt. Door de Google website te bezoeken kan je zo de domeinnaam registeren Custom manier of Express. Express gaat het snelste en voor een laag jaarbedrag is het de moeite waard om een eigen domeinnaam te hebben.

Imap en POP

Imap en POP zijn begrippen die beiden protocollen zijn. Het protocol Pop is en middel om e-mails van een externe server te laden en IMAP zorgt ervoor dat je op afstand toegang krijgt tot de mail die opgeslagen zijn op de server. Bij Gmail kunt u beide gebruiken, deze protocollen laten je toe om op de beste manier te communiceren via email.

Tips

Als je een Gmail gebruiker wordt is er een extra bonus, Gmail offline via een Chrome app die je kan gebruiken zelfs als je niet online bent. De Checker Plus voor Gmail is een Chrome extensie waarmee je e-mails kan lezen en zelfs verwijderen zonder het openen van Gmail in je browser. Je kan e-mails die je verzonden hebt ongedaan maken, gesprekken dempen, verschillende Gmail accounts beheren via Gmail, met behulp van sterren, filters en labels je mail beheren en talloze extra’s zoals werken met Google Voice.

Apple in Gmail

Via Apple mail kan je zelfs de berichten van Gmail downloaden zelfs als je niet online bent. Via de instellingen in Gmail klik je op doorsturen en POP/IMap en selecteert Imap inschakelen en dan sla je de wijzigingen op. Wanneer je de mail wilt instellen door middel van Google apps dan log je in op je gmailaccount en klit het tandwielpictogram en dan op instellingen. Wanneer je bijvoorbeeld Apple mail gebruikt dan moet je goed controleren of de poort goed staat ingesteld om fouten in de mail te voorkomen. De poort is tevens belangrijk voor de verbinding en de beveiliging van uw persoonlijke mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *