Gmail Inloggen

Inloggen op Gmail? Heb je hulp nodig bij het inloggen op gmail om direct uw email bericht te lezen? Je gaat naar de website van gmail, en vult hier je emailadres en wachtwoord in bij gmail. Als je dit gedaan hebt ben je ingelogd op je gmail account. Je kunt ook op je gmailapp via je of tablet inloggen. Het inloggen bij gmail is dus erg gemakkelijk, zodra je gmail opent kun je inloggen je account.

Indien je vanaf je tablet wilt inloggen raad ik je aan om de app te installeren. Dit maakt het gebruik makkelijker. Deze kan zowel voor een iPad als Android tablet gedownload worden.

Meerdere accounts?

Gebruik jij nou samen met je partner of ouders/kinderen dezelfde computer of tablet, dan kan het zijn dat er al een e-mailadres staat aangegeven bij het terechtkomen op de Gmail webpagina. Soms worden voorheen gebruikte e-mailadressen opgeslagen. Geen probleem! klik op de button ‘inloggen met een ander account en het lege invoerveld verschijnt weer.
Een andere optie is het toevoegen van een account. Je kunt er ook voor kiezen om een account toe te voegen zodat de browser (het internet) meerdere e-mail accounts onthoud voor de volgende keer. Zo voorkom je misschien ook irritatie bij jou partner, vader/moeder of kind.

Weet je jouw wachtwoord niet meer?

Aangezien we tegenwoordig vele accounts hebben voor verschillende doeleinden kan het een klus zijn om al deze aparte wachtwoorden nog te onthouden. Misschien toch een bestandje bijhouden met deze gegevens of het ergens opschrijven?
Zo niet: ook geen probleem. Je kunt je wachtwoord opvragen door de volgende stappen te volgen:
1. Klik op het linkje onder de inlogknop waar staat ‘Heeft u hulp nodig?’
2. Je bent nu op een pagina waar meerdere opties aangeboden worden. Kies dan voor optie 1 welke zegt ‘ik weet mijn gebruikersnaam niet’.
3. Klik op de knop ‘doorgaan’
4. Vul hier het laatste wachtwoord in dat je je kan herinneren. Vaak weet je dit niet meer, klik dan op ‘ik weet het niet’
5. Kies de hersteloptie: Indien jouw Gmail account gekoppeld is aan een telefoonnummer, kan Gmail een code naar je toe sturen via SMS met daarin een code om het wachtwoord te herstellen. Een andere optie is het verifiëren door middel van het opgeven van een andere alternatief e-mailadres.
6. Hierna krijg je nog een aantal beveiligingsvragen. Deze vragen zijn per account verschillend en kunnen zich afwisselen. Misschien heb jij zelf wel eens een beveiligingsvraag ingesteld?

En ja: uiteindelijk kun je na al deze stappen een nieuw wachtwoord aanmaken voor jouw Gmail account. Als tip wil ik je meegeven om een sterk wachtwoord aan te maken.

Mocht ook dit allemaal niet lukken? Dan adviseer ik je om een nieuw email account aan te maken. En vergeet niet het wachtwoord hiervoor goed te onthouden!
Lukt dit niet? Of wil je liever persoonlijke hulp bij het inloggen? Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor je klaar en helpen je verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *