Gmail Aanmaken

Hoe een Gmail account aanmaken? Met deze account kan je je mail lezen en schrijven. Een voordeel hierbij is dat het geen geheugen kost, omdat de mails op het internet staan. Een ander voordeel is dat het niets kost, het is gratis om zo’n adres aan te vragen. Ook is Gmail overal ter wereld bruikbaar waar je een internetverbinding hebt. Er hangt ook een kleine nadeel aan vast, namelijk de bestandsgrootte. Bestanden die met e-mail worden verzonden mogen niet groter dan 25 Mb zijn. Heb je nog geen Gmail account en zou je er graag eentje willen? Lees en volg de instructies die hieronder geschreven staan om een Gmail account aan te kunnen maken.

Ga naar de site van Gmail

Klik hier om naar gmail te gaan
Als je op de site bent, klik je onderaan op ‘account maken’. Vervolgens kom je op een pagina waar je een google-account moet aanmaken. De bedoeling is dat je de gegevens zo volledig mogelijk invult. Als jij je account zakelijk zou willen gebruiken, kies dan een neutrale e-mail adres, zodat het niet te hilarisch overkomt. Het account dat je aanmaakt is niet alleen bedoeld voor Gmail maar ook voor andere Google websites zoals YouTube en Google+.

Wachtwoord kiezen

Bij het kiezen van je wachtwoord zou je wat langer moeten nadenken vooraleer je er eentje kiest. Het wachtwoord moet minstens 8 tekens lang zijn, dus hier heb je ook de kans om letters, cijfers en symbolen met elkaar te combineren. Zorg er dus voor dat je wachtwoord goed tot sterk genoeg is. Een tip: gebruik niet voor elke website hetzelfde wachtwoord. Vervolgens kies je ook een beveiligingsvraag, dit is nodig indien je je wachtwoord vergeten bent. Op die manier kan je met het antwoord op deze vraag je wachtwoord toegestuurd krijgen. Je moet ook een secundair e-mail adres ingeven, als je die hebt. Het wordt gebruikt om je account te verifiëren als je je wachtwoord vergeten bent of als er eens problemen optreden. Als je momenteel geen ander e-mail adres hebt, hoef je hier niets in te vullen.

Voer de verificatie code in

Vul eerst je geboortedatum, geslacht, telefoonnummer en het land waarin je verblijft in. Vervolgens moet de code geverifieerd worden. Op de afbeelding zie je een code staan, schrijf deze over. Als je het niet kunt lezen, kies je gewoon een nieuwe code. Als het nog steeds niet lukt of als je op een andere manier zou willen verifiëren, vul dan je telefoonnummer in. Vervolgens krijg je een bericht toegestuurd met daarin de code.
Tenslotte ga je onderaan op de knop duwen om je account definitief aan te maken. Hiermee ga je akkoord met de gebruikersvoorwaarden.

Hoe je account gebruiken

Er zal nu een kleine inleiding komen met daarin de belangrijke functies en opmerkingen. Het is beter als je ze eerst eens leest vooraleer je doorgaat naar je account. Als je al weet hoe je hiermee kunt werken, ga dan door naar je account. Als je een mail wil versturen naar iemand, dan kijk je in het menu links bovenaan, waarop je vervolgens klikt op ‘nieuw bericht’. Dan vul je het e-mail adres in van de ontvanger, het onderwerp en begin je de tekst die je wenst te schrijven in te vullen. Als je helemaal klaar bent, klikt u op ‘verzenden’. Als je vragen hebt of iets niet goed begrijpt, klik dan op ‘help’.

Kun je het niet vinden dan moet je misschien opnieuw inloggen.

Als je de instellingen van Gmail wil veranderen, moet je op het tandwieltje klikken. Het staat rechts bovenaan, en vervolgens klik je op instellingen. Je komt op een pagina terecht met een aantal tabbladen waarop je bijvoorbeeld jouw voorkeuren kunt aanpassen of instellen.

Je hebt hier ook een Google Gmail Chat, wat een chatfunctie is. Hiermee kunnen gebruikers van Gmail met elkaar communiceren. Hiervoor hoef je geen e-mail aan te maken.

Account verwijderen

Als je voor deze optie kiest, hou je best rekening met het feit dat alles verwijdert zal worden, dus ook je berichten en contacten. Zorg er voor dat al je belangrijke gegevens ergens anders opgeslagen staan. Je hebt ook de optie om eerst een back-up te maken vooraleer je alles definitief verwijdert. Als je dus dit e-mail adres niet meer wil gebruiken, kan je het ook verwijderen.

Ga naar de Gmail-pagina. Bovenaan zie je ‘instellingen’ staan, klik daarop. Als je vervolgens op ‘accounts’ klikt, dan zie je onderaan ‘accountinstellingen wijzigen’ staan, ook hier klik je op. Rechts op de pagina, meestal staat het onderaan, klik je op ‘wijzigen’. Dat laatste staat naast ‘mijn producten’. Dan kom je op de pagina terecht waarbij je het verwijderen van je account definitief moet bevestigen. Als je er helemaal zeker van bent, klik dan op ‘Gmail definitief verwijderen’. Als je hierop klikt, wis je enkel je Gmail account. Klik op ‘de account sluiten en alle bijbehorende services en gegevens verwijderen’ om alles definitief te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *