Gmail Aanmelden, Inloggen, Instellingen (outlook), Wachtwoord wijzigen, Gebruikersnaam vergeten, Windows live instellingen

Om Gmail te kunnen gebruiken, hoef je op de website van Gmail alleen maar een account aan te maken en als als je een account hebt, kun je in twee stappen bij Gmail inloggen. Je kunt bij het inloggen hulp krijgen. Met je Google-account kun je via de website gratis Outlook koppelen. Hiermee kun je direct al je berichten lezen. Hoe je snel gebruik kunt maken van de diensten, staat op in stappen op de website van Google.

Om gebruik te maken van alle diensten van Google, dus ook Gmail, heb je een account van Google nodig.

Om een account van Google aan te maken, moet je het volgende doen:

 • Ga naar de website van Google
 • Klik op de knop Account aanmaken
 • Volg de instructies op het scherm

Als je de stappen hebt doorlopen, kun je alle diensten van Google gebruiken.

Hoe log ik in bij Gmail?

Nu je een mailadres en een wachtwoord hebt ingesteld is het inloggen op Gmail of op de app erg makkelijk. Als je hulp nodig hebt bij het inloggen op Gmail, vind je op de website van Gmail een link hiervoor. Log snel in op Gmail om direct je eigen berichten te bekijken.

Als er problemen zijn bij het inloggen en je hulp nodig hebt om deze op te lossen, kun je kijken op de pagina Veelgestelde vragen of daar een antwoord op je vraag staat en als dit niet het geval is, kun je contact opnemen met de afdeling technische ondersteuning.

Als je bang bent dat je je inloggegevens niet kunt onthouden of ze liever niet iedere keer wil hoeven invullen, dan kun je ervoor kiezen om de gegevens door je browser te laten onthouden. Als je later de browsergegevens wist, wis je misschien ook de opgeslagen gegevens van je account. Let daarom op dat je alleen de gegevens wist die je wil wissen.

Als je ervoor hebt gekozen om je inloggegevens niet te laten onthouden en je vergeet je e-mailadres of je wachtwoord, dan is er geen man overboord. Je kunt altijd een nieuw tijdelijk wachtwoord opvragen als je bij het instellen van je account een tweede e-mailadres hebt opgegeven of op een andere manier hebt aangegeven hoe je indien nodig je gegevens wil opvragen, bijvoorbeeld via de telefoon of door het beantwoorden van een beveiligingsvraag.

Hoe stel ik een nieuw wachtwoord in?

Als je het wachtwoord van je Gmail vergeten bent, zijn er een aantal manieren weer toegang tot je account te krijgen en vanuit je account kun je ook een nieuw wachtwoord instellen. Je account is op verschillende manieren beveiligd om te voorkomen dat onbevoegden je account gaan gebruiken. Het is daarom aan te raden om eens in de zoveel tijd je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Om een nieuw wachtwoord in te stellen moet je het volgende doen:

 • Log in op Gmail
 • Ga naar de accountinstellingen via het tandwieltje rechtsboven
 • Ga naar het tabblad Accounts en import en zoek de optie om het wachtwoord te wijzigen
 • Log opnieuw in
 • Geef een nieuw wachtwoord op van minimaal acht tekens

De wijziging van je wachtwoord via Gmail wordt automatisch opgeslagen en geldt voor alle services die aan het Google-account gekoppeld zijn.

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord van mijn Gmail-account vergeten ben?

Het kan gebeuren dat je het wachtwoord van je Gmail niet meer weet of dat het wachtwoord dat je tot nu toe hebt gebruikt niet meer werkt. De toegang tot je account en de lijst met contactpersonen is dan geblokkeerd. Als je het wachtwoord van je account vergeten bent, kun je op een aantal manieren proberen weer toegang tot je account te krijgen. Doe hiervoor het volgende:

 • Ga naar de website van Gmail
 • Voer daar je e-mailadres in
 • Klik op Wachtwoord vergeten
 • Voer het laatste wachtwoord in dat je je herinnert
 • Klik als je het echt niet meer weet op Andere vraag proberen.

Afhankelijk van de herstelmethodes die je had ingesteld, wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar het antwoord op de beveiligingsvraag of naar je telefoonnummer. Als is bewezen dat jij de eigenaar van het account bent, wordt er een nieuw tijdelijk wachtwoord voor je aangemaakt en verstuurd naar de herstelmogelijkheden die je hebt geactiveerd. Het tijdelijke wachtwoord moet je, zodra je ermee hebt ingelogd, om veiligheidsredenen wijzigen. Als er wordt gevraagd naar het huidige wachtwoord, moet je het tijdelijke wachtwoord van Google invullen en een nieuw wachtwoord van minimaal acht tekens verzinnen. Als het niet lukt om het account te herstellen, kun je Google om hulp vragen.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Het wachtwoord van je Gmail kun je op twee manieren wijzigen, nadat je ingelogd hebt of ervoor. Als je ingelogd bent, klik je op het tandwieltje rechtsboven op het scherm en ga je naar instellingen. Bij de instellingen vind je het tabblad Accounts en import waar je je wachtwoord kunt wijzigen. Je moet hiervoor eerst opnieuw inloggen en daarna een nieuw wachtwoord van minimaal acht tekens opgeven. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Maak een notitie van je nieuwe wachtwoord.

Voordat je ingelogd bent, gaat de wijziging anders in zijn werk. Ga naar de website van Gmail en voer je e-mailadres in. Bij het venster waar je je wachtwoord moet invoeren, staat een optie Wachtwoord vergeten. Er zal informatie worden gevraagd die aan je account gekoppeld is, bijvoorbeeld je telefoonnummer of een ander e-mailadres. Volg de instructies op het scherm.

Wat moet ik doen als ik mijn gebruikersnaam van Gmail vergeten ben?

Het kan gebeuren dat je je gebruikersnaam van Gmail vergeet. Als je weet dat het mailadres dat gekoppeld was aan je Gmail niet meer werkt, kun je toch je gebruikersnaam achterhalen. In de instellingen van je account heb je aangegeven op welke manieren je je accountgegevens in geval van nood kunt opvragen. Op de website van Gmail staat onder het venstertje waar je je e-mailadres moet opgeven Mijn account zoeken. Als je hierop klikt, wordt er gevraagd naar het hersteladres of het telefoonnummer dat je aan je account hebt gekoppeld. Voer de gevraagde informatie in en volg de instructies in de volgende stappen om het account te herstellen.

Wat moet ik doen als ik mijn Gmail-account vergeten ben?

Misschien ben je je accountnaam en/of je wachtwoord vergeten, maar ook hiervoor is een oplossing. Om fraude te voorkomen, stuurt Google je alleen je accountnaam of het wachtwoord van je Gmail-account naar je toe als je kunt bewijzen dat je de eigenaar van het account bent. Om veiligheidsredenen wordt er gevraagd naar het e-mailadres of het telefoonnummer dat je aan het account had gekoppeld of om antwoord te geven op de beveiligingsvraag. Als je ervoor kiest om antwoord te geven op de beveiligingsvraag, moet je er rekening mee houden dat het antwoord precies moet overeenkomen met wat je had getypt bij het instellen. Het antwoord is hoofdlettergevoelig.

Om de herstelprocedure te starten, moet je het volgende doen:

 • Ga naar de website van Gmail
 • Klik op Mijn account zoeken en volg je de instructies

Als het via deze procedures niet lukt, kun je contact opnemen met Google.

Hoe log ik met mijn eigen Gmail-account in op een andere computer?

Je kunt Gmail vanaf iedere computer gebruiken als je de gegevens van je Gmail-account weet. Je kunt op elke andere computer inloggen via de website van Gmail. Als je op de website komt en ziet dat de eigenaar van de computer ervoor heeft gekozen om het e-mailadres en het wachtwoord te laten onthouden, moet je in sommige gevallen eerst uitloggen. Doe dit nooit zonder toestemming van de eigenaar. Als je hebt uitgelogd, kies je voor de optie om in te loggen met een ander account. Klik op de hiervoor bestemde knop en vul je e-mailadres en je wachtwoord in. Vergeet niet om uit te loggen zodra je klaar bent.

Als het invulvak wel beschikbaar is, dan log je in zoals je dat op je eigen computer doet. Omdat het de computer van iemand anders betreft, kun je er beter niet voor kiezen om je e-mailadres en je wachtwoord door de website te laten onthouden. Zo voorkom je dat iemand zonder toestemming jouw account kan gebruiken.

Wat moet ik doen als Gmail niet werkt?

Soms werkt Gmail niet. Misschien bent u vergeten dat u het wachtwoord had gewijzigd of opnieuw had ingesteld. Probeer dan opnieuw in te loggen. Het kan zijn dat Gmail via de app wel werkt. Als je met de juiste gegevens problemen hebt met inloggen, kan het zijn dat iemand anders je gegevens heeft gehackt of dat Google last heeft van een storing. Als je ingelogd bent en je geen berichten kunt verzenden of ontvangen, is er mogelijk iets mis met de instellingen van je account.

Om deze problemen op te lossen, kun je kijken in op de pagina van het Google hulpcentrum of contact opnemen met Google.

Hoe stel ik de Gmail-server in?

Om je Gmail in andere e-mailclients te kunnen lezen, moet je de server van Google op de juiste manier instellen en IMAP activeren. Voor het instellen van IMAP moet je naar het hulpcentrum van je e-mailclient en daar de instructies voor het instellen van de server volgen. Voor zowel inkomende als uitgaande berichten is SSL nodig en moeten poorten worden ingesteld, voor uitgaande berichten is dat 465 en voor inkomende berichten 993.

Om IMAP in Gmail te activeren moet je het volgende doen:

 • Ga naar de website van Gmail
 • Log in en ga naar de instellingen van je account via het tandwieltje rechtsboven op het scherm
 • Kies het tabblad Doorsturen en POP/IMAP
 • Vink de optie IMAP inschakelen aan
 • Sla de wijzigingen op

Hoe koppel ik mijn Gmail aan mijn Outlook?

Je kunt meerdere e-mailaccounts aan je Outlook van Microsoft Windows koppelen, waaronder Gmail, Yahoo en Live. Als je je accounts hebt gekoppeld, zijn ze allemaal tegelijk benaderbaar en hoef je niet meer bij elke e-mailclient apart in te loggen. Je berichten van de mailaccounts van Gmail, Live en/of Yahoo worden na het instellen van deze koppeling elk in een aparte map weergegeven. Voordat je je e-mailadres van Gmail kunt koppelen aan je Outlook moet je in de instellingen van je Gmail-account de IMAP-functie activeren. Met IMAP kunnen de gegevens worden gesynchroniseerd.

De koppeling in Outlook stel je als volgt in:

Ga naar de website van Outlook

Log in met je Outlook-account

Klik in het tabblad E-mailinstellingen op Nieuw

Voer de gegevens van het account dat je wilt koppelen in

Sla de wijzigingen op

Hoe werken de Gmail-instellingen in Outlook?

Je moet je account instellen in Microsoft Outlook. Als je in Gmail de IMAP-functie hebt geactiveerd en je Gmail in Outlook hebt toegevoegd, kun je met een klik je berichten uit je Gmail-account ook lezen via de website van Outlook. Je hoeft niet meer apart bij elke e-mailclient in te loggen.

Hoe koppel ik mijn Gmail aan Windows Live Mail?

Om je Gmail-account stap voor stap aan Windows Live Mail te koppelen, moet je eerst de server van Gmail instellen en de IMAP-functie onder het tabblad Doorsturen en POP/IMAP inschakelen. Hiermee maak je de synchronisatie van de accounts mogelijk. Zorg er daarna voor dat dat de server in Windows Live Mail via de E-mailinstellingen goed is ingesteld met IMAP en STMP. Voor inkomende e-mail gebruik je IMAP en voor uitgaande gebruik je STMP. Omdat er voor deze accounts een veilige verbinding nodig is, moet SSL ook aangevinkt zijn. De poorten voor inkomende en uitgaande e-mail zijn 993 en 465. Hiervoor is geen programma nodig.

Om je Gmail-account aan Windows Live Mail te koppelen, moet je het volgende doen:

 • Ga naar de website van Windows Live Mail
 • Klik op E-mailinstellingen en voer de gegevens van uw Gmail-account in
 • Sla de wijzigingen op

Nadat je je Gmail-account in Windows Live Mail hebt gezet, kun je alle e-mail van deze accounts zien en hoef je slechts een keer in te loggen.

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord van mijn Google-account vergeten ben?

Het wachtwoord van jouw Google-account is vaak het wachtwoord van je Gmail. Als je het wachtwoord van je Google-account vergeten bent, kun je via de website van Google of Gmail nadat je op inloggen hebt geklikt je e-mailadres invoeren en klikken op Wachtwoord vergeten. Op deze pagina moet je vragen beantwoorden om na te gaan of jij de eigenaar van het account bent. Tijdens het instellen van je account heb je gegevens voor het herstel van je account opgegeven, bijvoorbeeld je telefoonnummer of een ander e-mailadres. Je kunt er ook voor kiezen om een andere vraag te beantwoorden, namelijk de beveiligingsvraag. Als je de juiste informatie hebt ingevoerd, wordt er een tijdelijk wachtwoord voor je aangemaakt waarmee je kunt inloggen. Hierna moet je een nieuw wachtwoord instellen.

Hoe wijzig je het wachtwoord van je Google-account?

Om het wachtwoord van je Google-account te wijzigen, ga je naar de website van Google of Gmail en klik je op de accountinstellingen. Hier kun je ook de gegevens om je account te herstellen bekijken en wijzigen. Omdat alle producten van Google gekoppeld zijn aan je Google-account, heb je slechts een gebruikersnaam en een wachtwoord. Er zijn verschillende vragen om na te gaan of jij de eigenaar van het Google-account bent. Het wachtwoord kun je instellen onder het tabblad Accounts en import. Vergeet de wijzigingen niet op te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *